.
.
       

Profil tvrtke Torqeedo d.o.o.

 

Torqeedo d.o.o. – proizvođač revolucionarnih električnih vanbrodskih motora

Utemeljen u veljači 2005, Torqeedo se specijalizira u razvoju I komercijalizaciji vrhunskih električnih pogona. Svi motori su razvijeni I proizvedeni kako bi zadovoljili najstrože standardarde u kvaliteti, preciznosti I visokim performansama. Razvoj I proizvodnja locirani su u Njemačkoj.

Tvrtka ima sjedište u Starnbergu, na jezeru Starnberg. Kao u slučaju sa mnogim Europskim vodnim putevima, korištenje motora sa unutarnjim izgaranjem je ograničeno u cilju očuvanja okoliša. To je također bio cilj utemeljenja Torqeeda, ponuditi vrhunske ekološke pogone koji nemaju usporedbe sa sadašnjom ponudom elektromotora na tržištu.

Ambicija Torqeeda je konstantno nuditi najinovativnije i najsnažnije električne pogone na tržištu. Kako bi iskoristio sav potencijal električnih pogona u snazi I komforu, Torqeedov objektiv je također da distribuira pogone koji omogućavaju zaštitu okoliša, te da nudi pogonska rješenja koja su privlačna I sa ekonomske I sa ekološke strane viđenja.

Torqeedo je od svog osnutka I prezentacije na Duesseldorf Boot Show-u svojih revolucionarnih električnih brodskih pogona polučio iznimno veliki interes u Europi kao tehnološki lider u segmentu ekoloških električnih vanbrodskih rješenja pogona.

Ključni element Torqeedo high-tech brodskih pogona je korištenje najmodernijih tehnologija i materijala: Torqeedo je prvi proizvođač koji predstavjla lithium-manganese baterije u brodskoj industriji. (tzv. LIMA ćelije).
Torqeedo također, prvi predstavlja zadnju generaciju elektronski komutiranih permanentno magnetnih vanjskih rotor motora tržištu (tzv. torque-motors koji su dali tvrtki ime).
Uz sve navedeno Torqeedo je jedini proizvođač vanbrodskih motora koji koristi Variable-Pitch-Variable Camber propelere za propulziju. Ti propeleri su posebno dizajnirani i proizvedeni za Torque karakteristike motora, koristeći iste metode koje se koriste u komercijalnoj navigaciji.
Pogodnosti high-tech pristupa: Torqeedo motori imaju značajno veću ukupnu efikasnost u usporedbi sa konvencionalnim električnim pogonom (dvostruko veću), otvarajući posve nove mogućnosti primjene za električne motore.

 

Torqeedo Travel

 

Ekološki električni pogon umjesto vanbrodskih motora sa unutarnjim izgaranjem od 1 ili 2 KS

Osim najnovije tehnologije i materijala koji se koriste u proizvodnji, Torqeedo proizvode odlikuje pametni inovativni dizajn. Na primjer, Torqeedo Travel  400 ili 800 je ultralagan, vanbrodski motor sa integriranom LIMA baterijom i propulzijskom snagom vanbrodskog motora sa unutarnjim izgaranjem snage 1 ili 2 KS. Torqeedo Travel 400 idealan je za pogon plovila do 1.000 kg težine, a Torqeedo Travel idealan je za pogon plovila do 2.000 kg težine. Opremljen je sklapajućim mehanizmom, tako da može biti potpuno sklopljen u male dimenzije i smješten u vodotporni ruksak..
Navedena posebna svojstva čine Torqeedo Travel idealan vanbrodski motor. Njegova baterija, koja se u sekundi montira, teži manje od 4 kg, omogućava veliku praktičnost električnog motora za plovila koja nemaju električni priključak na vezu.
Pogodnost kod Torqeedo Travel modela očituje se i u led displayu integriranom u bateriji koji prikazuje status baterije, prilagodljivom fw/rew pogonu, prilagodljivoj visini osovine.

 

Torqeedo Cruise

Ekološki električni pogon umjesto vanbrodskih motora sa unutarnjim izgaranjem od 6 KS

Zadnja generacija visoko efikasnih inženjerijskih rješenja Torqeedo Travel modela, također se primjenjuje u Torqeedo Cruise modelu. Vanbrodski motor Torqeedo Cruise ostvaruje snagu na propeleru kao vanbrodski motor sa unutarnjim izgaranjem snage 6 KS, bez emisije štetnih tvari, te je idealna zamjena za plovila sa deplasmanom do 3.000 kg.
Sa iznimno visokim stupnjem efikasnosti I performansama u potisku, brzini I dometu, Torqeedo Cruise ostavlja konvencionalne elektične pogone daleko iza sebe.