.
.
     
Oz Aksan i kompanija AKSANO – Catamarans

Od svoje mladosti Oza Aksana su zanimali motorni sportovi na vodi. Tako da sa svojih 18 godina stavlja pred sebe izazov i preplovljava 1.700 nautičkih milja preko Crnog, Egejskog mora i Mediterana sa svojim gumenjakom od 18 stopa.

Nakon završenog fakulteta kojeg je pohađao u SAD-u, zapošljava se kao odgovorna osoba u razvojnom odjelu GLACIER BAY CATAMARNS u državi Washington. Na tom radnom mjestu ostao je 8 godina te odigrao značajnu ulogu u razvoju 8 veoma uspješnih motornih katamarana.

Za vrijeme rada u GLACIER BAY CATAMARANS, Oz Aksan je upoznao Shaun Magrudera, s kim je u početku planirao te realizirao privatno baziranu proizvodnju malih motornih katamarana.

AKSANO-Catamarans su osnovani u 2003. godini. Sa velikim entuzijazmom Oz Aksan nije samo CEO (predsjednik uprave), već i glavni dizajner u svojoj kompaniji. Uspjeh AKSANO F-3 katamarana u SAD-u dokazuje da je također kvalificiran za to radno mjesto.

Na često postavljeno pitanje o motivaciji i strasti prema katamaranima Oz Aksan (ovdje zajedno sa svojom obitelji) odgovara:
Sigurniji, bolja stabilnost, više prostora i brži od bilo kojeg plovila u istim veličinama koristeći manje konjske snage.